Warafiki
Warafiki betekent ‘vriendschap’ in het Swahili
De dertien groepen Inleefreizigers die reeds in Kigoma waren, laten het Maendeleo Jeugdcentrum niet los. Eigenlijk zijn Tanzania, Maendeleo, de broeders, de scouts en de partnerprojecten die zij bezochten nooit meer uit hun gedachten. Integendeel, de "Tanzania-microbe" heeft hen stevig te pakken.
​
De jongeren zijn solidaire wereldburgers geworden en blijven (ook na hun eerste engagementen na de Inleefreis) contact houden met elkaar en met Maendeleo. Daarom vormen zij nu de ‘Warafiki wa Maendeleo' (Swahili voor ‘de vrienden van Maendeleo’). Met volgende groepen Inleefreizigers willen zij een permanente vriendschapsband met Maendeleo uitbouwen. Zij delen een grondige kennis van de onrechtvaardigheid in deze wereld, maar ook een wereldwijde vriendschap en de hoop op een betere wereld.
​
Klik hier voor de groepsfoto's van de Warafiki.
Solidaire wereldburgers
De vriendschapsband met Maendeleo uit zich in een solidariteit in woord en in daad. Vol overtuiging en recht vanuit het hart brengen de Warafiki hun verhaal bij wie het horen wil. En met dezelfde overtuiging organiseren zij acties ten voordele van Maendeleo. Velen engageerden zich zelfs om maandelijks een deel van hun zakgeld af te staan voor het ‘Maendeleo-studiefonds’ zodat een droom van de jongeren van het MYCK én de scouts waargemaakt kan worden: verder studeren en zo aan een betere toekomst bouwen! Als dat geen solidariteit is!
Voorbeeld fondsenwervende activiteit Warafiki
In april 2021 organiseerden oud-Inleefreizigers een "Warafiki Meal". Honderden zelfbereide maaltijden werden over gans Vlaanderen verkocht ten voordele van het Maendeleo Jeugdcentrum. Zie ook Facebookbericht 1 en Facebookbericht 2.
Verwacht engagement in het kader van deze inleefreis
Deze unieke ervaring is dus geen vrijblijvend reisje. Het is een kans om kritisch na te denken over je eigen levensstijl en over wereldwijde ongelijkheden. Het biedt een unieke onderdompeling in een andere, even waardevolle, wereld. Je keert terug met een rugzak vol nieuwe inzichten en levenservaringen.
​
Ook na de reis maken we daarom tijd en ruimte voor elkaar en de groep. We zorgen ervoor dat iedereen met beide voeten op de grond blijft. Na een bijpraatnamiddag volgt een verwerkingsweekend in september. Samen zorgen we voor een goede verwerking van de opgedane ervaringen, zodat ze een evenwichtige plek krijgen in je persoonlijke leven en je verdere engagement op school en in je omgeving. We werken samen met je school (via een coach) om dit engagement verder uit te bouwen, en verwachten dat je in het najaar een deel van je vrije tijd aan deze inzet besteedt. Zie ook tijdslijn.
​
Na de reis zit je ongetwijfeld vol goesting voor een engagement. Deelnemers worden bevoorrechte ambassadeurs van het Maendeleo Jeugdcentrum en de ngo Fracarita Belgium. We organiseren samen getuigenisavonden en jullie voeren campagne op school en daarbuiten. Vaak organiseren deelnemers een getuigenis met een actie op school en een zelf te kiezen initiatief (getuigend en/of fondsenwervend) buiten school. Die actie kan bovendien heel makkelijk geregistreerd worden op https://doemee.fracarita-belgium.org/, waar je je actie kunt delen met vrienden, familie en kennissen en hen uitnodigen om te sponsoren. Na de reis bespreken we als groep hoe we ons enthousiasme in concrete acties kunnen omzetten.
​
We zoeken deelnemers die zich 100% willen inzetten voor dit engagement!
​